Du er her:

Teknisk support Wlan D35

Hvorfor finner jeg ikke det trådløse nettverket D35Broadband?
Dersom det er lys grønt i signal lampen på modemet og at bryter foran på modem er i retning strømkabel, bør du sjekke oppkobling mellom din PC og modemet. Vi anbefaler at du bruker kabel som fulgte med modem dersom du ikke får kontakt med Internett når du forsøker med trådløs oppkobling.

Kommer du på nett med kabel (etter du har prøv å slå av strøm på PC og modem når kabel er satt i) kan du prøve følgende for å få trådløs forbindelse.

Her følger en oppskrift på hvordan du bytter kanal på det trådløse nettverket til ditt D35 Wi-fi modem.

1.  Åpne Internet Explorer. Andre nettlesere kan også virke, men enkelte opplever problemer med Google Chrome.

2.  Skriv 192.168.0.1 i adressefeltet og trykk Enter. (Viktig at det ikke står www foran)

3.  Skriv inn brukernavn, admin og passord, admin i feltene for dette.

(Dersom du får opp en boks hvor du blir bedt om å endre passord, så er dette kun passordet for å logge inn på routeren og ikke ett passord for sikring av det trådløse nettverket)

4.  Trykk på Wireless Settings i menyen til venstre.

5.  På rullegardinmenyen i hovedvinduet til høyre står det Channel: der kan du velge ny kanal.

6.  Bytt til kanal 7 eller 11.

7.  Trykk på Apply.

8.  Lukk vinduet med krysset oppe i høyre hjørnet.

9.  Slå routeren av og på med bryteren bak på routeren.

10. Restart PC eller Mac

11. Koble til nettverk på nytt.

Dersom du ikke kommer inn på modemet, prøv å reset modemet med å holde inne knapp under modemet i minst 15 sekunder, til alle lys går av utenom Power lampen. Prøv så igjen.

Er informasjonen til hjelp?

Ja! Nei, jeg trenger å kontakte dere.
Hvordan påvirker signalstyrken hastigheten på mitt WLAN modem?
Du kan se signalstyrken på ditt WLAN modem ved å gå på nett via trådløs oppkobling eller ved bruk av nettverks kabel som normalt, installere programmet AxessManager1.1.1.2(NMT) som ligger på CD platen som følger med modemet. Åpne opp programet og trykk på "Menu" knappen oppe i høyre hjørne.

I menyvinduet som dukker opp, trykk på Status og du ser signalet modemet har på de to første feltene i tabellen som kommer fram.

Signalstyrke (dBm)  Styrke på signalet
< -111  Dårlig signal
 -111 til -103  Svakt signal
 -103 til -98  Lavt signal
 -98 til -93
 Medium signal
 -93 til -88
 Bra signal
 > -88
 Sterkt signal

Hovedregelen for mobilt bredbånd er desto bedre signal, desto bedre hastighet. Men hvor stor hastighet du kan oppnå er også avhengig av støy på radiosignalet, samt antall andre brukere på senderen du blir koblet opp til. Dette varierer og vi kan derfor ikke gi noen fasit svar på hastigheten du oppnår.

Du kan flytte modemet ditt rundt i huset/leiligheten/hytten og dermed finne best plassering basert på signalstyrken.

Hvis du vurderer en ekstern antenne kan dette hjelpe med å øke signalstyrken. De forskjellige antennene vi har vil gi følgende forbedring.

Antenne type  Forbedret signal (i dBi)
 Retningsantenne  10,00
 Bil antenne    5,15
 Båt antenne    3,00
 Bordantenne til USB    2,15

Ergo, har modemet en styrke på -100 dBm og du kobler til en retningsantenne vil du teoretisk sett oppleve at signalstyrken fobedrer seg til -90. Med den nye signalstyrken vil basestasjonen sende enda mer data til modemet og hastigheten øke spesielt i perioder med lav belastning på senderen.

Se her for mer informasjon om dekning og antenner.

Er informasjonen til hjelp?

Ja! Nei, jeg trenger å kontakte dere.
Hvordan setter jeg passord på trådløs oppkobling?
Vi anbefaler alle som bruker trådløs oppkobling til å sette en sikkerhetsnøkkel for å bruke modemet. Bruk Internet Explorer da vi har erfart problemer fra punkt 4 på enkelte andre nettlesere.
  1. Dersom du ikke allerede er koblet trådløst opp mot modemet, sett i nettverks/ethernet/"telefonkontakt" kabel mellom PC og modemet.
  2. I nettleseren din, gå inn på følgende side, http://192.168.0.1. (Viktig at det ikke står "www" foran).
  3. Standard brukernavn er: 'admin'. Standard passord er også: 'admin'. (Bruk kun små bokstaver begge steder).
  4. I meny til venstre, trykk på 'Wireless Settings'.
  5. Vi anbefaler at du bruker 'WPA-PSK (Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key)'. (Marker valget ved å trykke på den lille sirkelen til venstre for ordet.)
  6. Skriv inn en sikkerhetsnøkkel du husker i 'Passphrase:'. Sikkerhetsnøkkelen må være mellom 8 - 16 tegn, men kan ikke inneholde æ,ø eller å.
  7. Skriv "123" i feltet 'Key Lifetime'.
  8. Trykk på 'Apply' og deretter på "OK".
  9. Når endring er gjort ta ut strøm av modemet og restart PC.
  10. Søk opp og koble til trådløst nettverk på nytt. Standardnavn for trådløst nettverk på D-35 er "D35Broadband".
  11. Når du prøver å logge på trådløst nettverk igjen vil PC spørre deg om sikkerhetsnøkkel som da er passphrase du lå inn i punkt 6.

Vær oppmerksom på at dersom datamaskinen som benyttes bruker Windows 7 eller Windows Vista kan det være nødvendig å slette informasjonen datamaskinen har lagret om det trådløse nettverket.

Dersom problemstillingen er aktuell vil det komme opp en feilmelding etter punkt 11 og man vil ikke bli spurt om passord. Feilmeldingen vil eventuelt være "nettverk innstillingene som er lagret på denne datamaskinen samsvarer ikke med kravene for nettverket".

Dette problemet løses ved å gå inn på kontrollpanelet til datamaskinen under "Nettverk og delingssenter" og deretter "administrer trådløse nettverk".

Høyreklikk på nettverket (heter normalt "D35Broadband") og velg deretter "fjern nettverk". Søk så opp trådløse nettverk på nytt og koble til på nytt.